Presentació

El Museu del Pessebre de Catalunya és un espai per conèixer i viure una tradició que perviu des de mitjan segle XVIII. En aquest museu, figures i diorames es reparteixen per les tres plantes expositives per oferir un recorregut per aquesta tradició popular des de l’òptica del present.

La missió del Museu és conservar, exposar i estudiar aquestes manifestacions artístiques per poder ser explicades als més de 5.000 visitants que, de mitjana, anualment recorren el museu durant els caps de setmana, sent el seu punt àlgid Nadal i Setmana Santa.

Enfocat al turisme familiar, infantil, escolar i de tercera edat, el Museu del Pessebre de Catalunya acull públic nacional i internacional, sent l’infantil, especialment, el més vinculat a les activitats anuals presencials i en línia.

Actualment, el museu és una realitat gràcies a l’impuls de l’Associació Pessebristes de Montblanc, en col·laboració amb la Federació Catalana de Pessebristes.

Cal mencionar el suport de l’Obra Social “La Caixa”, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà, el Consorci del Museu-Arxiu Comarcal Conca de Barberà, l’Ajuntament de Montblanc, l’Oficina Municipal de Turisme de Montblanc, la Fundació Martí l’Humà-Tot Conca i l’Associació Aprodisca, entre d’altres ens públics i privats.